Un moment de la jornada de contes del passat dia 15. Foto: Els 4 Gats

El mític restaurant Els 4 Gats està enguany d’aniversari. Aquest 2017 significa que l’establiment ha arribat als 120 anys de vida, durant els quals ha estat testimoni de debats i xerrades de la flor i nata de l’alta cultura barcelonina.

Els actes de celebració, que s’allargaran durant aquest any, van començar el passat diumenge 15 de gener amb una jornada de lectura de contes. L’hora del conte solidari va aplegar personalitats com el doctor Estivill, la psicòloga Montse Domènech, l’escriptora Empar Moliner, l’actriu Mariona Ribas o el cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana. Tots van llegir un conte que els ha marcat durant la seva vida, mentre els assistents gaudien d’una xocolata amb xurros. 

L’entrada estava oberta a tothom previ pagament de 5 euros. Els beneficis de la jornada van anar a parar a la Fundació Comtal, una organització sense ànim de lucre que treballa perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur.

UN LOCAL AMB MOLTA HISTÒRIA
El restaurant va ser fundat el 12 de juny de 1897 i durant els primers anys del segle XX va ser un dels llocs de referència del modernisme català. L’edifici on s’ubica és d’estil neogòtic i és obra de Josep Puig i Cadafalch.

Per la seva sala van passar grans noms de la cultura catalana de principis de segle com ara Santiago Rusiñol, Ramon Casas o Joaquim Mir Trinxet, entre altres.