dia europeu comerç proximitat

Foto de família de l’acte a la plaça Sant Jaume. Foto: Barcelona Comerç

Avui, 9 de maig, se celebra el Dia Europeu del Comerç de Proximitat i el comerç de Barcelona ho ha fet sortint al carrer, a banda de programanar actuacions de cantants d’òpera als mateixos carrers, que tindran lloc durant tota la tarda.

La Fundació Barcelona Comerç ha liderat l’acte institucional que ha organitzat la Comissió Europea a la plaça Sant Jaume aquest matí, on també hi ha hagut la presència de diversos eixos de la ciutat. Durant l’acte, el president de Barcelona Comerç, Pròsper Puig, ha tornat a reivindicar la candidatura de Barcelona per ser la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat. “Ja tenim la feina feta amb el programa que vam presentar el gener d’aquest any i en principi al juny sabrem la resolució de la Unió Europea (UE), que pensem que serà positiva”, explica Puig.

En aquest sentit, el president de l’entitat afirma que, un cop els aprovin el projecte (tot i que encara està a expenses de la UE), el següent pas serà conèixer la partida pressupostària, que afirma que serà “cap a finals de novembre”. Un cop aquí, ja podran engegar la capitalitat per al 2024.

D’altra banda, Puig també ha reclamat que aquest dia s’acabi convertint en “la diada nacional del comerç local a Catalunya”. Puig afirma que una jornada com la d’avui serveix per reivindicar “la importància que té aquest tipus de comerç per a tots els veïns” i que convertir-lo en la diada “ho fa més visible”.

Amb tot, a l’acte matinal s’ha fet el desplegament de la bandera d’Europa i s’ha tancat amb l’actuació de l’Òpera Jove.