‘Mucha Fibra’ és un referent de l’economia social. Foto: Ajuntament

El comerç també és una peça clau de millora de les condicions d’un barri. Des d’aquesta idea va néixer el 2016 el projecte ‘Aparadors, més que façanes!’, una iniciativa per promoure el desenvolupament econòmic sostenible i la inserció laboral al barri.

Així doncs, el projecte té com a objectiu dinamitzar els locals comercials del barri i, al mateix temps, l’espai públic i l’habitatge. És a dir, crear unes condicions òptimes en l’àmbit comunitari per tal que el comerç local sigui un dels motors de la millora de la qualitat de vida dels veïns.

Aquest pròxim Nadal es podran veure els primers resultats als carrers Carretes, Amàlia, Cera i Aurora després que, durant mesos, les cooperatives Impulsem i Boqueria Taller d’Arquitectura hagin anat contactant amb els propietaris de locals tancats i dels que actualment es fan servir com a magatzems. La intenció és reobrir les plantes baixes de tots els espais que sigui possible amb nous negocis creats per emprenedors i que tinguin un perfil social.

FORMACIÓ PER A JOVES
De moment hi ha una desena de propietaris que s’han adherit al projecte i, a finals d’aquest mes de setembre, a través d’un programa d’aquestes dues cooperatives, es formarà una quinzena de joves del barri perquè creïn els aparadors d’aquests nous negocis.

El projecte s’emmiralla en el cas de l’associació sense ànim de lucre ‘Mucha Fibra’, un taller situat al carrer Carretes des d’on es promouen, dinamitzen i potencien activitats relacionades amb el disseny i la moda.