Summit Casa Seat

La Casa Seat va acollir la trobada. Foto: Twitter (@BarcelonaOberta)

La sisena edició del Summit de l’agrupació de comerciants Barcelona Oberta, que va tenir lloc el passat 23 de novembre a la Casa Seat, va estar marcada per una petició que vol brindar un futur millor al teixit comercial: un major poder de decisió del comerç davant dels canvis de mobilitat. Tal com va dir el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, una de les reivindicacions de l’associació de comerciants és valorar l’impacte econòmic de les superilles abans que siguin una realitat. Paral·lelament, es va recordar la necessitat de tenir més cura de l’espai públic –la reforma de la Rambla s’ha endarrerit més de 2.000 dies­– i millorar la xarxa de transport públic per compensar les limitacions de l’ús del vehicle privat, entre altres.

“Què hi ha de la gent que viu fora de Barcelona? Cal millorar el transport públic o tirar endavant els Park & Ride, que els hem demanat moltes vegades”, recorda la directora de Barcelona Oberta, Nuria Paricio. “Hi ha gent que diu que no ve al centre perquè és inviable. Si volem buidar la ciutat de comerços, anem pel camí…”, afegeix.

Contra el canvi climàtic

D’altra banda, Paricio insisteix que la postura de Barcelona Oberta no pretén anar en contra del canvi climàtic, sinó que la lluita contra aquest ha de ser col·lectiva. “No es poden prendre mesures a cop d’ideologia sense tenir un projecte de ciutat consensuat amb tots els agents”, recalca. Per a ella, són clares les conseqüències de no tenir cura del teixit comercial. “Una ciutat sense comerç, és una ciutat buida”, recalca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram