La procedència dels negocis participants va ser molt diversa. Foto: Ajuntament

El pati gòtic de l’Ajuntament va ser l’escenari de l’exposició Nou i Bo, Barcelona, comerç divers, una mostra realitzada pel consistori conjuntament amb PIMEC, i que es va poder visitar fins al passat dimarts 24 de juny.

Un dels trets característics de Barcelona –i que dóna més cohesió als seus barris–és la diversitat del seu comerç. Un sector que s’ha anat teixint al llarg de la història amb botigues tradicionals a peu de carrer, mercats centenaris i establiments innovadors i creatius. Aquesta exposició combat estereotips i posa en relleu l’aportació positiva que els nouvinguts han fet al model de comerç barceloní en sectors com l’alimentació, la gastronomia, la roba i l’estètica, entre altres. Nou i Bo vol incidir en el fet que la diversitat cultural és un actiu positiu i un sinònim de generació de riquesa per a la ciutat de Barcelona.

En aquest sentit, el regidor de Comerç, Raimond Blasi, va assegurar que “Barcelona és una ciutat acollidora que sap fer seus els somnis dels qui venen aquí a fer de comerciants”. Aquest projecte va comptar amb el coneixement i experiència del sociòleg Salvador Cardús.

Entre els participants en la iniciativa es poden trobar negocis de diversa procedència, com una pastisseria búlgara, uns queviures japonesos i establiments que es dediquen a la venda de roba, complements i parament de la llar amb orígens tan dispersos com el Senegal, Argentina o Xina.