Botiga mascaretes

Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut el Premi Nacional de Comerç Interior 2021 de mans del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

El guardó reconeix la tasca de la ciutat en la recuperació i l’impuls del comerç de proximitat, una iniciativa recollida en el Pla de renovació urbana. Entre altres, aquest planejament recull actuacions com ara Barcelona mai s’atura, un programa destinat a la reactivació de l’economia local que contempla una inversió de 87 milions d’euros per tirar endavant 82 mesures de xoc per fer front als efectes de la pandèmia.

Impulsant el comerç

En aquesta línia actua també el Pla estratègic de mercats 2015-2025, un programa que busca principalment el desenvolupament de les noves tecnologies relacionades amb els mercats municipals.

Amb tot, el Pla de renovació urbana es vertebra en quatre eixos fonamentals: la digitalització del petit comerç a través de subvencions per a la formació, la modernització dels mercats municipals, promoure l’ocupació de locals comercials –amb subvencions del 80% per a projectes que ocupin locals a peu de carrer– i implementar accions de suport a joves emprenedors perquè entrin al sector del comerç de proximitat i possibilitin el relleu generacional. Pel que fa a aquest últim objectiu, el consistori ha creat una línia d’assessorament perquè els menors de 35 anys impulsin les seves idees de negoci, a més de reservar una partida de 10 milions d’euros que estan destinats a sis fons de capital risc privats per impulsar empreses emergents i innovadores.

El guardó valora l’aposta per posar en marxa accions per impulsar el comerç de proximitat

En el cas de la renovació i posada al dia dels mercats municipals, el pla contempla el desplegament d’infraestructures de comunicacions, la instal·lació de càmeres i sensors d’aforament, una eina de gestió d’incidències i l’extensió d’una xarxa de pantalles i d’armariets per recollir les comandes.

Més premis

Per altra banda, el Ministeri també ha concedit el Premi Nacional de Comerç a la botiga Santa Eulàlia, ubicada al passeig de Gràcia. Un guardó que està dotat amb 15.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram