Parc aigües

Foto: Ajuntament

Aquest fabulós parc està edificat sobre terrenys de l’antiga Companyia d’Aigües de Barcelona. Forma una illa muntanyosa amb nombroses terrasses independents separades per murs de pedra i camins. La majoria de terrasses són zones per al descans, però també hi ha tres àrees de jocs infantils, una pista poliesportiva, una altra de petanca, espais per a gossos, una font i una zona de pícnic a l’ombra.

L’Origen del parc

L’antiga Casa de les Altures, edifici de finals del segle XIX i residència del president de la Companyia d’Aigües de Barcelona, estava envoltada d’uns 15.000 metres quadrats de terrenys de diverses finques, que van ser expropiats per construir-hi uns dipòsits d’aigua. Una part dels terrenys es va utilitzar com a jardí de la casa i una altra tenia vivers de diferents espècies de plantes i d’arbres.

A principis dels anys setanta del segle passat, l’estat de conservació de la finca era deficient, i l’Associació de Veïns Joan Maragall va reivindicar la zona per al barri. Finalment, i després d’aquesta lluita veïnal, dues hectàrees es van rehabilitar i destinar a parc públic, inaugurat l’any 1978 com a parc de les Aigües.

Arbrers fruiters i ornamentals

Entre la vegetació que creix al parc destaca una gran varietat d’arbrers fruiters, com ara tarongers i figueres excepcionals per l’edat i la textura dels troncs. També hi ha importants agrupacions de xiprers, iuques, llorers i un dels exemplars de bellaombra més grans de Barcelona.

Amb tot, un parc força desconegut pels barcelonins i les barcelonines, però que no té res a envejar d’altres espais verds.