Papallona Casa Fajol

Foto: Ajuntament

La Casa Fajol, a la Nova Esquerra de l’Eixample, pot semblar un edifici força normal si vas caminant i no alces la mirada. Però si, de cop, mires amunt, et toparàs amb una gran papallona modernista observant-te. Per això, és clar, és coneguda popularment com la Casa de la Papallona, tot i que es diu Casa Fajol pel seu propietari, Salvio Fajol.

Es tracta d’un edifici modernista ideat per l’arquitecte Josep Graner, construït entre els anys 1911 i 1929, i està catalogat com a edifici d’interès històric i artístic per l’Ajuntament. Situada al carrer de Llançà, és una casa de formes senzilles, però destaca pel trencadís semicircular en forma de papallona que corona la façana. És un edifici estret entre mitgeres, de sis plantes amb llargs balcons de baranes de ferro forjat ornamentades amb motius florals. El vestíbul està decorat amb arrambadors de ceràmica i parets esgrafiades.

Amagada

La reforma de l’antiga plaça de toros de Les Arenes, ara convertida en centre comercial, ha deixat amagada la Casa Fajol i malauradament només es pot veure des del mateix carrer. Abans, en canvi, es podia observar des de la plaça d’Espanya i des del parc de Joan Miró. La bonica papallona no acapara totes les mirades que es mereix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram