L’Ateneu Barcelonès

L’Ateneu Barcelonès bull d’activitat gràcies a una agenda cultural intensa i variada oberta a tota la ciutadania. Foto: Ajuntament

L’any 1906 el Palau Savassona, un emblemàtic edifici situat al número 6 del carrer de la Canuda, va passar a ser propietat de l’Ateneu Barcelonès, que el va convertir en la seva seu.

L’aleshores jove Ateneu (la data de la seva fundació és el 1860, amb el nom d’Ateneu Català) s’instal·lava al cor de la ciutat, en un edifici d’estil neoclàssic projectat com a casa senyorial. L’actual seu de l’Ateneu va ser construïda a finals del segle XVIII pel baró de Savassona, que es va inspirar en els palaus gòtics catalans. En destaca l’entrada (pensada per a l’accés de carruatges), l’escala noble i la biblioteca.

En el moment de fer la compra, l’Ateneu va emprendre una sèrie de reformes per adaptar-lo a les seves necessitats i, prop de 100 anys més tard, l’interior de l’edifici va tornar a ser remodelat. El 2007, la rehabilitació de la biblioteca va enllestir la reforma.

Multidisciplinari

L’Ateneu Barcelonès bull d’activitat gràcies a una agenda cultural intensa i variada oberta a tota la ciutadania. És, de fet, un dels principals centres de debat intel·lectual de la ciutat i del país i un nucli de creació per promoure l’activitat intel·lectual col·lectiva.

A més, té el privilegi d’acollir la biblioteca civil privada més important de Catalunya, amb una de les col·leccions bibliogràfiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram