El temps va acompanyar durant els dos dies. Foto: Línia Ciutat Vella

La fira Mercat de Mercats va celebrar el cap de setmana del 19 al 21 d’octubre la seva novena edició amb un balanç molt positiu. Durant els tres dies la zona de l’avinguda de la Catedral es va omplir de gent, ja que van passar per la fira més de 230.000 persones, que van poder gaudir d’una oferta gastronòmica molt variada amb la proximitat i la sostenibilitat com a protagonistes.

Segons va informar l’Ajuntament, es van vendre un total de 60.000 degustacions. El podi de les racions de més èxit el van formar el risotto de bolets silvestres i trufa negra del Cecconi’s, l’arròs del Delta d’ortigues de mar i maionesa d’algues del Xerta Restaurant i l’ou a baixa temperatura amb brandada de bacallà al pil-pil de la Bacallaneria Perelló 1898, del Mercat del Ninot.

A banda de l’oferta gastronòmica de diferents restaurants de la ciutat, que va tenir una gran acollida entre el públic, el Mercat de Mercats també va servir perquè 13 paradistes dels diversos mercats de la ciutat mostressin els seus productes de qualitat i proximitat.

AULA DE MERCAT
Un altre dels aspectes més destacats de l’esdeveniment van ser les 25 conferències que es van poder escoltar a l’espai anomenat Aula de Mercat. La més destacada va ser la ponència magistral dedicada als restaurants de l’interior dels mercats, que va comptar amb la participació de Quim Márquez, el xef d’El Quim de la Boqueria.

El regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, va destacar que Mercat de Mercats “s’ha consolidat com un espai per fer visible el que representen els mercats municipals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram