El Casal Obert, un espai adreçat als infants que necessiten suport en l’educació, el creixement personal i habilitats per a la vida, té una nova seu: l’equipament municipal del carrer Cristóbal Colón, que havia acollit el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca fins al seu trasllat al nou Hospital. El Casal estava ubicat a l’escola Can Besora, però les necessitats de creixement de l’escola havien plantejat la conveniència de trobar una nova ubicació per a aquest servei. Les instal·lacions van quedar buides el curs passat i han estat en obres durant uns mesos per tal d’adequar-les a les noves necessitats dels serveis. Els treballs s’han finançat gràcies a una subvenció que el Consell Comarcal va rebre de la Diputació de Barcelona. L’equipament, que també serà la seu del servei de Punt de Trobada que gestiona la Creu Roja, celebra avui una jornada de portes obertes per a professionals i usuaris del centre.

Les noves instal·lacions tenen més de 400 metres quadrats, dues plantes amb diverses aules per distribuir els usuaris segons l’edat i necessitats, despatxos per als professionals o de reunió amb les famílies i un pati exterior amb taula de ping-pong i una zona de sorral per als més menuts.

El Casal funciona mitjançant un equip professional format per educadors socials i monitors que ofereixen una atenció personalitzada, dins un entorn que ajuda els infants a millorar el seu desenvolupament i la seva relació, a partir del joc i les activitats. També ofereix un programa preventiu i d’acompanyament al medi obert adreçat a adolescents i joves, anomenat programa MO-VIDA Mollet i habilitats per a la vida. Aquest programa es basa en accions socioeducatives sobre les competències socials i els diferents espais de la ciutat.

El servei compta amb un total de 60 places diferenciades en franges d’edat, petits, mitjans, grans i també un grup específic de famílies. El curs passat el Servei va atendre un total de 80 nens i nenes. Per la seva part, el Servei de Punt de Trobada que l’Ajuntament té en conveni amb Creu Roja és un servei que fa mediació en casos de separació i/o divorci quan els intercanvis i/o visites s’han de realitzar en presència de professionals. Actualment és un servei que atén 36 famílies del Baix Vallès.

Segons l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, l’Ajuntament de Mollet ha apostat per aquest servei buscant-li una nova i millor ubicació; ja que, a causa de la crisi econòmica, es podia haver optat pel tancament d’un servei que no és obligatori per als municipis. Monràs també ha destacat que el trasllat del servei de Punt de Trobada a aquest mateix equipament de titularitat municipal, suposarà un estalvi econòmic per a l’Ajuntament, ja que fins ara es tenia un local llogat al carrer de Gaietà Ventalló.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram