Atrapa Insectes a Santa Perpètua

Atrapa-insectes col·locat al parc Central. Foto: Aj. de Santa Perpètua

La gran quantitat de parcs, camps i zones verdes que envolten Santa Perpètua converteixen aquesta població en la casa de milions d’insectes pol·linitzadors, que tenen una funció clau en la reproducció de les plantes. Animals com les abelles, les papallones, els colibrís o fins i tot els ratpenats són alguns dels millors pol·linitzadors i a Santa Perpètua n’abunden. Per això, aquest municipi ha estat escollit com un dels punts de recollida d’informació per a un estudi ecològic d’àmbit europeu sobre biodiversitat d’insectes pol·linitzadors que està tirant endavant la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Recerca Ecològic i Aplicacions Forestals (CREAF).

Segons detallen des de l’Ajuntament, es tracta d’un projecte europeu que pretén avaluar els parcs urbans com a refugi de pol·linitzadors. “En el cas del nostre municipi, es compararan les espècies que es localitzin al parc Central amb les que es detectin a Gallecs”, detallen des de l’Ajuntament. Per començar a treballar en aquesta línia, els científics han instal·lat un gran atrapa-insectes al parc que permetrà descobrir la diversitat de pol·linitzadors que hi ha en aquest espai i el paper que hi juguen. Estarà col·locat fins a finals del juny.

Davant l’arribada d’aquest projecte a Santa Perpètua, la regidora de Medi Ambient, Jéssica Jiménez, ha valorat positivament la participació del municipi en l’estudi i ha destacat la situació geogràfica “privilegiada” amb què compta la ciutat pel que fa a la quantitat d’insectes pol·linitzadors que té. En aquest sentit, també ha recordat la tasca que fa l’Ajuntament en relació amb el medi, la natura i també amb la lluita contra el canvi climàtic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram