Tropezando con Suerte

L’associació va néixer el 2014. Foto cedida

La raó de ser de l’associació Tropezando con Suerte és ajudar nens i adolescents en situació de vulnerabilitat, oferint-los l’opció de participar en casals d’estiu, colònies, esplais de cap de setmana i reforç escolar, entre altres. Una feina que l’associació va començar a fer el 2014 i que, ara, l’ha convertit en una de les entitats candidates a guanyar el Premi Nou Barris d’enguany en la categoria col·lectiva. “Ens fa molta il·lusió perquè Nou Barris és on hem fet tots els nostres projectes i on hem crescut. A més, ser candidats és un reconeixement a la feina feta”, celebra el president de Tropezando con Suerte, Andrés Navarro.

Els objectius de l’associació són diversos. Per una part, afirma Navarro, es vol ajudar aquests nens a tenir les mateixes oportunitats que tots a partir d’oferir-los eines educatives. També se’ls dona un espai on fer activitats amb altres nens i, per tant, un altre lloc de trobada diferent de casa seva, l’escola o el carrer. I, tal com afegeix Navarro, paral·lelament se’ls ajuda a tenir una alimentació saludable donant-los un àpat al dia durant l’estiu. “Hi ha alguns nens que és l’únic que mengen al dia”, lamenta el president de Tropezando con Suerte.

Tot i les dures experiències que poden arribar a presenciar els membres de l’associació, hi ha moltes coses bones que han aconseguit al llarg dels anys. Una d’elles, recalca Navarro, és contribuir a fer millor el futur de diferents nens i adolescents. “Això els ajudarà a tenir després millors oportunitats econòmiques”, apunta.

La votació popular dels Premis Nou Barris està en marxa al web de Línia Nou Barris. Hi ha temps per votar fins al 30 d’abril.