El Castell Torre Baró, una de les grans icones del districte. Foto: Arxiu

Valorar el patrimoni històric, enfortir el sentiment de pertinença dels veïns i, al mateix temps, fer un bon ús dels espais públics. Aquests són els pilars sobre els quals Nou Barris donarà a conèixer i promocionarà el seu territori i que la regidora Irma Rognoni va transmetre el passat 16 de gener durant la presentació Descobreix Nou Barris, una sèrie de vídeos i un plànol elaborats pel Districte en col·laboració amb l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, el Grup d’Història de Can Basté i la televisió de Nou Barris.

La mesura s’emmarca en els Plans de Turisme de Districte, que busquen una desconcentració turística a la ciutat. L’objectiu és dibuixar un nou mapa turístic que remarqui la identitat dels barris i en destaqui els seus atractius, de manera que tant els barcelonins com els turistes descobreixin els racons més amagats de la ciutat.

LES QUATRE RUTES
Des del Districte se suggereixen quatre recorreguts que tenen com a nucli diferents punts neuràlgics del territori. El primer té com a eix vertebrador el Parc Central de Nou Barris, on es poden visitar l’Aqüeducte Dosrius i la Masia de Can Carreras, un edifici del segle XVII que es vol recuperar com equipament. La ruta permet veure també l’Església del Mental o l’Institut Mental de la Santa Creu.

El segon recorregut se centra al nucli antic de Santa Eulàlia, el centre històric més antic del districte, que s’articulava al voltant de la capella romànica del segle X en honor a la patrona de la ciutat. Algunes aturades proposades són la Torre Llobeta, l’hostal Ca n’Artés o Can Basté, una masia del segle XVII que ara és un centre cívic.

La tercera ruta porta fins al Parc de Can Dragó i diversos edificis d’interès, com el Cementiri de Sant Andreu, la masia de Can Verdaguer, que va funcionar fins a 1987, o Can Valent, una masia del segle XVI construïda sobre l’estructura d’una torre de defensa medieval.

El darrer itinerari posa l’accent en la relació entre Barcelona i l’aigua, amb aturades com l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana, la Casa de l’Aigua. A banda d’aquestes quatre rutes, també es destaquen els espais emblemàtics del Castell de Torre Baró i el Parc de Collserola i dos punts més d’interès com són la Font Màgica Manuel de Falla i l’Ateneu Popular.

L’accessibilitat, una prioritat

El Districte treballa també en la implantació de senyalització viària dels punts d’interès, per tal de facilitar l’arribada dels visitants a aquests espais.

Es faciliten plànols (disponibles als diferents equipaments del Districte i a la seva seu, i també al seu portal web i al canal de YouTube) amb un directori d’adreces, esdeveniments principals del districte i serveis bàsics, que inclou informació comercial i per arribar en transport públic. Aquestes informacions s’ofereixen en català, castellà i anglès.

A més a més s’està treballant en una aplicació per dispositius mòbils que inclourà la informació del plànol que detalla la ubicació dels diferents punts d’interès.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram