La regulació dels lloguers ha fet un pas endavant. Foto: Sindicat de Llogaters

L’aprovació per part del Parlament de la proposició de llei que ha de servir per regular els lloguers ha estat rebuda amb esperança a Nou Barris.

Entre les entitats veïnals i les que lluiten pel dret a l’habitatge feia molt temps que es reivindicava aquesta mesura. “És una notícia molt positiva perquè feia molt que ho demanàvem”, afirma Antonio Silva, el president de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira. Joaquim Forns, de l’Associació de Veïns Torre Llobeta-Vilapicina, també es mostra satisfet perquè la regulació del lloguer serà positiva “per a aquells veïns que paguen i que han patit un augment dels preus que és inassequible”. Forns, però, avisa que caldrà veure si la llei tira endavant perquè “cal estar pendent de si el govern central la recorre”.

Qui també ha mostrat la seva satisfacció és el Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, que considera que la decisió presa pel Parlament es deu a la “lluita de tots els sindicats i a les lluites a favor del dret a l’habitatge”.

CRÍTIQUES AL PSC
Una altra veu és la de Ricardo Domingo, de l’AV Prosperitat. Domingo també es mostra satisfet i destaca que darrere de la reivindicació que ha liderat el Sindicat de Llogaters “hi ha més de 5.000 entitats” d’arreu del país. Al mateix temps, es mostra decebut amb el vot contrari a la llei del PSC. “Hi ha coses que xoquen i no s’entenen”, diu sobre els socialistes.

Per últim, des de l’AV Porta arriba una valoració més crítica. Salva Torres creu que la llei servirà de poc perquè “el que de veritat fa falta és una regulació fiscal forta i un parc públic d’habitatge molt més gran”.