L’associació Bidó de Nou Barris, l’entitat que gestiona l’Ateneu Popular 9 Barris, ha estat distingida amb el Premi Nacional de Circ 2019 que atorga el Ministeri de Cultura.

El jurat del guardó ha destacat la capacitat de l’entitat de generar projectes de creació, producció i formació artística en el món del circ “estretament vinculats i compromesos amb la realitat social i ciutadana”. Alhora, també es destaca la “llarga trajectòria en favor del projecte Circ d’Hivern, que complirà la 25a edició ininterrompuda el 2020”.

El premi, dotat amb 30.000 euros, també reconeix l’activitat d’entitats i professionals del circ a Espanya i l’estranger. El 2006, l’espectacle ‘Rodó’ de la companyia va rebre la mateixa distinció.

L’associació Bidó de Nou Barris té per objectiu fomentar el compromís social i solidari a través de la participació ciutadana, la dinamització cultural i la promoció artística.

L’Ateneu Popular 9 Barris és un centre de circ de referència a Catalunya que aposta per la creació i producció d’espectacles de circ de qualitat artística i multidisciplinar. També impulsa el Circ d’Hivern, un projecte nascut el 1996 amb la intenció de fomentar la creació de companyies de circ professionals.