Imatge d’una edició anterior. Foto: Titellada

La Titellada 2014 va posar el seu punt final ahir al vespre després que durant 13 dies –va començar el dia 17 de setembre– hagi omplert Nou Barris de diferents espectacles titellaires.

El tret de sortida del festival, que va tenir lloc la tarda del dia 17, va servir per fer la lectura del manifest, el microespectacle Fumando espero i la projecció del documental Pinotxo, un projecte comunitari de titelles. El següent espectacle, després de la presència a La Mercè a través de la Mostra d’Associacions de Barcelona, va ser dilluns 22 a l’escola Antaviana, on hi va tenir lloc el Taller de titelles per als alumnes del menjador. L’endemà es va celebrar la mateixa activitat, però en aquest cas va ser a l’Institut Escola Turó de Roquetes.

Dijous 25 a les set de la tarda la Titellada va continuar a la plaça dels Titellaires amb l’espectacle itinerant Casa-Taller de Marionetas Pepe Otal. El Taller, fruit del llegat que va deixar el mestre titellaire Pepe Otal, és el lloc de creació, trobada i convivència de multitud de titellaires vinguts d’arreu i és una de les pedreres de titellaires més importants de Catalunya. La recta final del festival va començar divendres amb l’homenatge a Eugenio Navarro, un titellaire amb més de 35 anys de professió a l’esquena. Dissabte va tenir lloc l’espectacle La vida de Pau Casals, diumenge la companyia Peus de porc va presentar A taula i ahir el punt final va anar a càrrec de la companyia Tutatis amb els Cavalls de Menorca.