La Taula Comunitària fa anys que reivindica aquest espai agrícola. Foto: TCRC

Al juliol de l’any passat la Taula Comunitària del Rec Comtal, formada per una vintena d’entitats, va reivindicar que els horts de la Ponderosa de Vallbona es protegissin com a espai agrícola. Ara sembla que aquella petició es pot convertir en una realitat, ja que l’Ajuntament ha anunciat que té la intenció de reconvertir els terrenys en un centre agroecològic “de referència”, tal com ahir va publicar el diari TOT Barcelona.

De moment no es coneixen gaires detalls del projecte, que forma part de les múltiples iniciatives que s’impulsaran durant el 2021, quan Barcelona serà la capital mundial de l’alimentació sostenible. El que sí que sembla clar és que la zona no patirà una transformació urbanística per fer-hi habitatge social, una opció que també era al damunt la taula i que el PSC veia amb més bons ulls.

Des de la Taula Comunitària del Rec Comtal consideren que cal “blindar el sòl per tal de poder seguir mantenint l’activitat agrícola” de la Ponderosa, al mateix temps que també reclamen “dinamitzar-ne l’activitat per teixir els barris del seu voltant des de la sobirania alimentària”.