Fermin Díaz

Díaz va arribar al CCD Turó de la Peira el 1994. Foto cedida

Fermín Díaz va aterrar al Centre Cultural Esportiu (CCD) Turó de la Peira el 1994. Tal com explica ell mateix, en tots aquests anys ha estat vocal de la junta directiva, vicepresident, president i, sobretot, una persona que no ha parat de donar-ho tot per garantir la supervivència del centre.

Aquest compromís és una de les raons per la qual és un dels dos candidats a guanyar el Premi Nou Barris d’enguany en la categoria individual masculina. “Em fa molta il·lusió que es reconegui una tasca que faig de manera altruista”, recalca Díaz, que actualment és vicepresident del centre. En els darrers anys ha fet possible, relata, la supervivència de l’entitat aconseguint recursos “de sota les pedres” a través de patrocinadors, venent loteria de Nadal i sumant més socis al centre. “Sense aquest esforç, clubs de barri com aquest desapareixerien fàcilment”, remarca Díaz, que alhora destaca que la funció del CCD Turó de la Peira va molt més enllà de l’esport. “Transmetem als nens i nenes valors que els poden servir en el futur, com el respecte o la convivència amb els companys. I, a més, fem que després del col·legi no estiguin tota l’estona al carrer”, afirma.

Criquet com a esport integrador

D’altra banda, Díaz ha estat una peça clau en la integració de la comunitat pakistanesa al barri del Turó de la Peira. Fa gairebé un any va proposar la cessió del camp de futbol per entrenar-hi criquet. “D’aquesta manera fem que aquesta comunitat es relacioni més amb el barri”, conclou.

La votació popular dels Premis Nou Barris està en marxa al web de Línia Nou Barris. Hi ha temps per votar fins al 30 d’abril.