Congres Economia Nou Barris

Un moment de la trobada sobre tecnologia a Nou Barris. Foto: Ajuntament

Nova jornada de les Trobades d’economia a Nou Barris. Batejada amb el nom de La tecnologia com a vehicle per millorar la qualitat de vida de les persones, la cita ha posat aquest matí de relleu la necessitat de promoure iniciatives transformadores, però, a la vegada, protegir les persones més vulnerables al canvi. Xavier Marcé, regidor de Nou Barris, ha destacat que la jornada situa el districte en el centre d’un model de ciutat dinàmica i amb capacitat de reflexionar sobre els desafiaments tecnològics futurs.

Jaume Collboni, tinent d’alcalde de Barcelona, també hi ha participat i ha reivindicat la tecnologia com a motor: “És fonamental que la ciutat avanci amb una economia diversificada. Els sectors que ara generen més ocupació són tecnològics, i nosaltres hem ajudat a accelerar-los. És el futur a mig i llarg termini de l’economia de la ciutat”.

En la inauguració de la trobada, i abans que comencessin a parlar els tècnics, Gabriela Ramos, directora general adjunta de Ciències Socials i Humanes de la UNESCO, ha defensat una tecnologia ètica, que garanteixi el respecte, la protecció i la promoció dels drets humans, les llibertats fonamentals i la dignitat humana. I, sobretot, ha exigit que les tecnologies siguin auditables: “La regulació no és fàcil, motiu pel qual necessitem un marc concret en l’àmbit del dret”.

Collboni Nou Barris

Collboni, durant la seva intervenció a la jornada. Foto: Districte

Impacte de les tecnologies en l’economia

Un grup d’experts s’han assegut en una taula rodona per analitzar l’impacte de les tecnologies actuals, les que ja són aquí: realitat virtual, blockchain, metodologies de computació, fusió d’hidrogen, connectivitat i construcció d’ecosistemes, l’evolució del núvol, les xarxes intel·ligents o la supercomputació.

Genís Roca, expert en Internet i president de la Fundació puntCat, ha destacat com “la capacitat de simular, fer models i experimentar amb un ordinador, en lloc de fer-ho físicament, és un canvi qualitatiu que ajuda les persones”, i ha reivindicat el blockchain, “tan bàsic com un sistema universal per certificar de qui són les coses”.  Iván González, de l’empresa Seidor, ha posat en relleu el paper transformador de la tecnologia: “El repte és que no sigui protagonista per si mateixa sinó que el protagonista sigui la persona”.

Les ciutats intel·ligents i el 5G han sigut dos temes clau en el debat. Sobre les primeres, Josep Maria Cela, director del departament de computació del BSC, ha dit que “una smart city ens permet analitzar bé els problemes i prendre millors decisions, ja que les decisions dels ordinadors tenen menys errors que les dels humans”. Pel que fa al 5G, Eduard Martin, CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de Mobile World Capital, ha fet una revelació: “Ens hem adonat de cop que l’impacte més important del 5G és en sectors com el sociosanitari, l’energètic, la salut, emergències, consum, oci o mitjans de comunicació, entre d’altres”

Nova jornada sobre l’ocupació a Barcelona

El 17 de novembre tindrà lloc una nova jornada de les Trobades d’economia a Nou Barris a l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona, aquest cop centrada en l’ocupació. La sessió de matí serà un espai de coneixement, anàlisi i debat i la de tarda tindrà un caràcter més pràctic i divulgatiu, amb eines i recursos per ajudar les persones a l’atur o en situació de vulnerabilitat a cercar treball mitjançant la tecnologia.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram