El mural té una consigna de la lluita veïnal: “Pisos sí, barraques no”. Foto: Twitter (@mursdebitacola)

El barri de la Trinitat Nova ja compta amb una imatge sobre una de les lluites veïnals més importants del districte durant el segle XX. El grafiter Roc BlackBlock ha pintat a la façana de l’Ateneu Popular un mural d’uns 225 metres basat en una de les mítiques fotografies del fotoperiodista Kim Manresa.

Aquesta imatge és una de les escenes que va capturar Manresa als anys setanta a les barraques de Santa Engràcia, que es van crear després que un promotor immobiliari vengués els mateixos habitatges a diversos compradors i desaparegués amb els diners. Tot i les protestes que van protagonitzar els afectats per recuperar tot el que van perdre, aquella estafa immobiliària va deixar a diversos veïns al carrer. En la foto de Manresa, ara convertida en mural, es pot veure la consigna “Pisos sí, barraques no”.

UNA IMATGE CONSENSUADA
La veïna i presidenta de l’entitat Bidó, Rosa Morales, va explicar a beteve que la imatge del fotoperiodista es va triar de manera consensuada entre els veïns del barri, després de debatre sobre el tema en l’Ateneu.