Imatge d’un dels desnonaments que es va ajornar. Foto: Twitter (@Arran9b)

El drama dels desnonaments sembla que no s’acabi mai a Ciutat Meridiana. El barri, per desgràcia conegut amb el nom de ‘Villa Deshaucio’, viu una última setmana de gener plena de desnonaments.

El passat dia 29 n’hi va haver cinc. Dos d’aquests, al carrer Perafita i a Rasos de Peguera, es van acabar evitant gràcies a la pressió veïnal i la situació de precarietat dels afectats, mentre que en els altres tres ja hi havia hagut un pacte previ per evitar-lo. El sisè d’aquesta última setmana, que ja serà amb el febrer començat, també està previst al carrer Rasos de Peguera.

A aquesta preocupant xifra, cal afegir que al conjunt del districte, només el passat 29 de gener, hi havia, amb els de Ciutat Meridiana inclosos, 18 de previstos. Finalment, en el que últimament es repeteix en moltes ocasions, es van ajornar tots. D’aquests, un total de 14 es van ajornar, segons la regidora Janet Sanz “gràcies al treball que fa setmanalment l’equip d’habitatge”.

“N’HI HA MÉS”
Aquestes preocupants xifres, parlant de Ciutat Meridiana, són encara més altes, segons explica Filiberto Bravo, el president de l’Associació de Veïns. “Aquesta última setmana n’hem aturat sis perquè són de gent que acudeix a nosaltres però en realitat n’hi ha més”, afirma Bravo. Sobre el mèrit que s’atribueix Sanz, Bravo reconeix que “la disposició de l’actual govern, en comparació amb l’anterior, ha canviat molt”. Per la seva banda, Pep Ortiz, de Nou Barris Cabrejada, també afirma que, si ve els desnonaments continuen sent una realitat ben palpable, el govern de Barcelona En Comú, a diferència de l’anterior de CiU, “reacciona de pressa, busca solucions per mitigar el seu impacte i està disposat a dialogar amb les entitats veïnals”.