Nens i nenes de la Fundació Pare Manel fent activitats creatives. Foto: Fundació Pare Manel

Impulsar activitats infantils per reduir l’impacte de la crisi. Aquest és el plantejament del Pla Especial que el Districte i les entitats del territori desenvoluparan durant els mesos de juliol, agost i setembre per tal de cobrir les necessitats de les famílies amb més dificultats econòmiques, especialment les dels barris de la zona nord. Gràcies a aquesta iniciativa, uns 1.200 infants i joves participaran en activitats de lleure.

En aquest sentit, Nou Barris encara ha anat més enllà. Dels 1.200 beneficiats del pla, prop de 800 gaudiran també de suport alimentari, mentre que, paral·lelament, 400 joves participaran en el programa de suport escolar per a estudiants d’ESO.

INICIATIVES PIONERES

En el marc d’aquest pla, el Districte ha proposat dues iniciatives pioneres de la mà de les entitats del tercer sector. Per una banda, s’ampliarà l’oferta de beques menjador durant aquest estiu a Roquetes i la Zona Nord, passant de 88 a 166 i, per l’altra, es duran a terme dos casals d’estiu i un campus esportiu al mes d’agost amb capacitat per a 260 infants que garantiran la suficiència alimentària.

De fet, la implicació d’entitats com La Indomable o la Fundació Pare Manel és indispensable per poder portar a terme aquest Pla. Sumant esforços, el consitori i el tercer sector han fet possible una oferta de casals i activitats de lleure a preus molt assequibles.

La regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, recorda que “l’Ajuntament s’ha marcat com a principal prioritat estar al costat de tots aquells que ho estan passant malament” i afegeix que han posat en marxa aquest Pla Especial per pal·liar els efectes de la crisi “sobretot en aquells barris que s’estan veient més afectats”. La voluntat de l’equip de Govern, explica Rognoni, és facilitar “alternatives i solucions a aquells infants que necessiten ajuda per poder accedir al lleure a l’estiu i, sobretot, garantir-los la suficiència alimentària”.

Un camp de treball inèdit

El Centre Cruïlla és l’encarregat d’organitzar un camp de treball inèdit a la ciutat que ha de servir perquè 15 joves de la zona nord del Districte participin en la preservació i la descoberta del patrimoni ambiental i arquitectònic.

L’horari del camp de treball és de nou del matí a sis de la tarda de dilluns a divendres i combina la feina tècnica amb tallers, jocs i diferents activitats de lleure així com sortides programades.

Entre les diverses activitats de la feina tècnica destaquen les tasques d’arranjament i neteja de diversos camins de l’entorn. Unes tasques que tenen l’objectiu pedagògic de fer conèixer els espais natural i agrícola de la zona i constatar la capacitat de cadascú per incidir-hi de forma positiva.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram