Història del futbol de base i un orgull per al barri. L’EE Guineueta va aconseguir, ahir a la tarda, remuntar l’eliminatòria del play-off d’ascens a Tercera RFEF contra el Tona (4-1, 2-0 a l’anada) de la manera més boja i èpica que es recorda. El conjunt de Luis Gallego va marcar dos gols en el temps afegit i el curs que ve serà l’equip del districte que jugarà en una categoria més alta.

L’operació remuntada, de fet, va haver d’esperar una bona estona, ja que els primers 45 minuts del partit van ser força ensopits, sense ocasions dignes d’esment per part ni de la Guine ni del conjunt visitant.

Sabent que els minuts passaven i que calia, com a mínim, marcar dos gols, el conjunt groc va sortir amb molta més empenta després de passar pels vestidors. Dit i fet, Goodbless avançava els de Nou Barris quan només s’havien jugat tres minuts del segon temps. L’alegria seria efímera, ja que els de Vic restablirien l’empat abans del quart d’hora de la segona part.

El gol deixava dues coses clares: ja no hi hauria pròrroga i la Guine necessitava tres gols (i no encaixar-ne cap més). De nou, el pas dels minuts semblava que afavoria els visitants, però de nou Gudy, aprofitant una falta de comunicació entre la defensa i el porter, avançava els de Gallego. Era el minut 82 i ningú sospitava el que s’aproximava.

Quatre minuts més tard tothom va contenir la respiració després d’un penal favorable al Tona. Yan Carlo va aturar la pena màxima, cosa que va donar aire i moral a l’equip. Ja al temps afegit, Eric Simó va fer el tercer, aprofitant una segona jugada després d’un córner. L’afició empenyia, la Guine hi creia i el que tothom esperava va passar al 94; de nou, després d’un córner, Edu Julián va rematar de cap una centrada perfecta provocant la culminació d’una remuntada espectacular i una invasió de camp.

La Guine és de Tercera RFEF. “La barbaritat que acabem de fer és inexplicable”, resumien des del club, en una piulada, una estona després del xiulet final.