Exterior de l’antiga fàbrica de la Mobba. Foto: Ajuntament de Badalona

L’enderroc de la Mobba és un dels expedients calents als despatxos de l’Ajuntament de Badalona. Després que el Ple desestimés la setmana passada protegir l’antiga fàbrica com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol ha decidit posar la directa per tal de demolir com més aviat millor l’edifici.

Segons ha detallat el popular en una roda de premsa aquest dilluns, la previsió és que els treballs d’enderroc puguin iniciar-se a finals d’aquest mateix juliol i que s’allarguin un total de quatre mesos, ja que abans de poder entrar amb maquinària pesant al recinte s’hauran de retirar a mà elements contaminants com les plaques de fibrociment. El cost de tirar l’edifici a terra serà de gairebé mig milió d’euros.

En paral·lel a les tasques de demolició, els serveis tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) iniciaran la redacció del projecte de la nova zona verda que ocuparà el terreny on actualment hi ha la fàbrica i on finalment no es construirà un aparcament subterrani, tal com havia anunciat inicialment el consistori provocant nombroses crítiques entre els veïns. Les obres de la plaça podrien allargar-se uns sis mesos -fins a finals del 2022- i tindran un cost aproximat de prop d’1,3 milions d’euros.

“Convertirem la fàbrica en un espai verd, una gran zona d’esbarjo que significarà una millora qualitativa per a tots els veïns”, ha assenyalat Albiol, que confia a poder acabar com més aviat millor amb aquest “calvari” i complir així amb una “reivindicació històrica” dels veïns de la zona.

POLÈMICA
Tant a la roda de premsa com al comunicat posterior, l’executiu encapçalat per Albiol apunta que en les consultes i en el procés de participació que definirà com ha de ser la nova plaça hi participaran “els veïns i les persones que van donar suport a l’enderroc de la fàbrica”, unes afirmacions que deixarien fora del debat els grups de l’oposició que es van posicionar a favor de la conservació de la fàbrica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram