La Piscina Municipal Mireia Belmonte de Badalona. Foto: Ajuntament

La Piscina Municipal Mireia Belmonte de Badalona ha tornat a obrir les seves portes aquest dilluns després de gairebé un any tancada. Segons informa el consistori en un comunicat, les obres que s’han fet durant els últims mesos han permès reparar les incidències “necessàries per assegurar les bones condicions de l’equipament i l’òptima temperatura de l’aigua per a la pràctica esportiva”. Els abonats i usuaris de l’equipament hauran de demanar citar prèvia per poder accedir a les instal·lacions.

L’equipament va haver de tancar el març del 2020 a causa de les restriccions per l’estat d’alarma decretat per la pandèmia i no va poder reobrir amb condicions quan les autoritats van permetre l’ús d’instal·lacions esportives el juliol a causa d’un historial de nombrosos desperfectes que s’haurien vist agreujats per la falta de manteniment durant la clausura. El pas del temporal Glòria tampoc va facilitar la situació, provocant diversos estralls com el col·lapse total del sistema de climatització.

Un informe d’una auditoria encarregat pel consistori per identificar les incidències va concloure que la piscina presentava “una manca important de manteniment tant preventiu com correctiu en l’equip, generant que en aquests moments hi hagi diverses avaries importants en el sistema i aquestes generin més incidències a l’equip, per la manca de correcte funcionament i desús de la instal·lació”. L’empresa consultada recomanava en el document “la substitució dels elements indicats a l’avaria i la posada en marxa del sistema per tornar a valorar el correcte funcionament”.

ERTO “IL·LEGAL”
La bona notícia de la reobertura de la piscina després de mesos d’obres s’ha vist esquitxada, però, per les reclamacions que una setmana més ha traslladat el col·lectiu de monitors de l’equipament al consistori sobre la seva situació. Els treballadors denuncien que l’empresa subcontractada pel consistori per a la realització de les activitats de monitoratge els ha avocat a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) “il·legal”, ja que les instal·lacions han estat tancades fins ara per obres i no per la pandèmia.

“La situació no se soluciona amb la reobertura de la piscina. Tampoc pagant el 30% dels sous. Encara estem en ERTO il·legal. Què passa amb l’empresa que no compleix amb les anteriors condicions?”, asseguren els monitors a través de les xarxes socials, on també reclamen cobrar els tres mesos que portaven sense poder treballar pel tancament de les instal·lacions.

Els monitors de la piscina Mireia Belmonte, en peu de guerra per un ERTO "il·legal"
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram