La piscina municipal Mireia Belmonte. Foto: Aj. de Badalona

Els monitors de la piscina municipal Mireia Belmonte de Badalona han aixecat la veu per denunciar que s’han vist afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) “il·legal” i per reclamar unes condicions de treball “dignes”. Segons apunten els empleats a través de les xarxes socials, l’empresa subcontractada pel consistori per a la realització de les activitats de monitoratge els ha avocat a un ERTO -amb la corresponent reducció de sou- malgrat que les instal·lacions fa mesos que estan tancades per tasques de manteniment i no per la pandèmia del coronavirus.

Aquesta situació, però, s’ha vist agreujada a causa de la denegació de la prestació per desocupació per part del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), que argumenta la seva decisió en el fet que l’empresa -que va assumir la gestió del servei en una operació de subrogació el passat octubre- va contractar els treballadors amb posterioritat a l’entrada en vigor de les mesures restrictives. A més, segons denuncien els afectats, el canvi d’empresa subcontractada també ha suposat un empitjorament de les condicions laborals dels treballadors.

Des de diversos grups de l’oposició com els comuns, ERC o JxCat s’ha demanat a l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol que intercedeixi per vetllar pel compliment del contracte amb l’empresa subcontractada i per garantir que els afectats cobren els tres mesos que porten sense poder treballar. “Només volem tornar a treballar i que les condicions siguin dignes per als treballadors i els usuaris. Que quan plogui no hàgim de recollir carpetes perquè no es mullin, que els nens no tinguin fred amb l’aigua gelada i que no ens prenguin el pèl i compleixin amb el contracte”, assenyalen els afectats al respecte.