Dolors Sabater sona amb força per encapçalar la possible candidatura conjunta de la CUP i Guanyem per al 14F. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Les candidatures municipalistes de Guanyem i la CUP haurien arribat a un preacord per concórrer plegades a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer, però la fórmula de la coalició i el pes de cada formació encara les separarien d’un acord definitiu.

Sigui com sigui, el nom que més sona per encapçalar aquesta possible candidatura, encara verda –reconeixen les parts–, és el de l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. Ella ho podria veure amb bons ulls, tal com va explicar fa dies Línia Nord, si tot plegat desemboqués en una candidatura àmplia i aglutinadora de l’esquerra transformadora i que, per tant, “trenqués les costures dels partits”.

Sigui com sigui, ahir va ser la mateixa Sabater la que va refredar aquestes expectatives. En una entrevista a Badalona Televisió, l’exalcaldessa va afirmar que “hi ha la percepció que aquest espai polític fa falta però per arribar a les eleccions és una mica just”. La pilota és ara a la teulada de les assemblees territorials de Guanyem i del Consell Polític de la CUP, que hauran de pronunciar-se sobre la fórmula preacordada per seguir negociant un possible acord definitiu. La setmana vinent podria ser clau en aquest sentit.

Qui sembla que segur que no en formarà part són Comunistes i Anticapitalistes, els quals haurien abandonat les negociacions per a aquest front ampli a causa de les desconfiances existents entre els diversos espais. De fet, ahir Guanyem Badalona emetia un comunicat en què ho assumia, lamentant “que no s’hagi arribat a temps d’incloure altres organitzacions” en aquest preacord. Unes organitzacions amb qui, diu, seguiran “treballant i col·laborant per construir projectes compartits”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram