Foto: ACN

S’acaben els rumors. Dolors Sabater ni encapçalarà ni anirà a les llistes de la CUP o d’ERC a les eleccions del pròxim 14 de febrer, dos partits que havien sonat amb força per incloure-la a les seves files. Així ho confirmen fonts properes a Guanyem, que avancen que, contràriament, Guanyem Badalona i altres partits municipalistes de la resta del país estan impulsant un Guanyem Catalunya que aspira a construir una candidatura àmplia rupturista de cara a les eleccions al Parlament, sumant-hi la CUP, Comunistes i Anticapitalistes, entre altres.

Només si aquesta llista transversal fructifiqués, Sabater podria formar part d’alguna opció electoral el 14F. “Ella només pertany a Guanyem Badalona i al nou Guanyem Catalunya, que ja s’ha registrat i compta amb un manifest fundacional, i per tant en cap cas participarà en una llista d’algun altre partit”, apunten les mateixes fonts.

Pel que fa a aquest incipient Guanyem Catalunya, les fonts consultades remarquen que tot just està naixent –parlen d’”embrió”– i que tant pot acabar concorrent a les eleccions del 14F com no, depenent de si “es donen les condicions”. Sigui com sigui, al grup motor hi ha Guanyem Badalona. Un grup motor que fa una crida als moviments i a les formacions de l’esquerra rupturista i sobiranista per fer possible aquest nou espai transversal, que superi les costures dels partits, i articular així una opció potent de cara al 14F. “Volem generar un espai de sinergies per fer possible una llista àmplia que porti a nivell nacional la bona feina que estem fent des dels diversos Guanyem a nivell municipal”, insisteixen.

I és que sembla que, si ho han de fer en solitari, el grup motor de Guanyem Catalunya descarta presentar-se al 14F. “Només tindria sentit si fem pinya amb la resta de forces del nostre espai polític”, remarquen. Per tant, sembla que tot dependrà de com reaccioni especialment la CUP a aquesta proposta. Per acceptar-la, i si es té en compte l’experiència dels diversos Guanyem –com el de Badalona–, a priori hauria de renunciar a la seva marca i integrar-se en una nova candidatura. Ara bé, també es podria optar per una coalició.

COMPATIBLE AMB BADALONA
En clau de Badalona, les mateixes fonts asseguren que no veurien incompatible que Dolors Sabater pogués fer el salt al Parlament amb aquest hipotètic espai transversal i alhora seguir de regidora a la ciutat, liderant l’oposició a Xavier García Albiol. Sigui com sigui, s’afanyen a apuntar que tot plegat s’hauria de valorar en el si de Guanyem Badalona i que caldria estudiar què seria millor “potenciar”. Però “una cosa podria reforçar l’altra”, reflexionen.

“I si finalment el nou espai no s’acaba presentant a les eleccions del 14F, seguirem treballant per construir-lo de cara al futur”, conclouen remarcant que es tracta d’una carrera de fons per portar al Parlament “el municipalisme de base”. I és que, segons els impulsors d’aquest nou Guanyem Catalunya, és “imprescindible” articular aquest espai a nivell nacional.