El regidor Cris Plaza durant el seu comiat del Ple de l’Hospitalet. Foto: Línia L’H

El regidor Cris Plaza, que va anunciar la seva dimissió del càrrec el passat 12 de desembre per “facilitar la investigació judicial” del cas del Consell Esportiu ha aprofitat el Ple del 23 de desembre per acomiadar-se dels companys de govern i de partit i de la resta de regidors.

La regidora del Partit Popular, Sonia Esplugas, ha volgut destacar que es tractava de la “crònica d’una dimissió anunciada” i ha assegurat que “és la primera, però no serà l’última”. De fet, ha volgut deixar clar que no entenia per què ara diu que dimiteix per facilitar la investigació si la policia va entrar al Consell Esportiu a mitjans de juny. A més, també ha reiterat que si plega pel presumpte acomiadament fraudulent que va cobrar quan va deixar el càrrec de director del Consell Esportiu, també hauria de dimitir el tinent d’alcalde Cristian Alcázar, que va ser qui va signar la quita per l’acomiadament.

Finalment, la portaveu dels populars ha recordat que, a banda de Plaza, el cas del Consell Esportiu també s’ha cobrat “el cap” d’Álex Porqueras, que era el següent de la llista. Porqueras, membre de Lliures, també formava part del Consell Esportiu des de fa anys.

Plaza ha estat regidor d’Esports i del districte de Bellvitge-Gornal des del maig del 2019 fins aquest desembre. El juny passat va centrar tots els focus al saber-se que la Policia Nacional l’havia detingut, juntament amb el primer secretari del PSC de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, per una investigació de la UDEF per presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu. Llavors va deixar la cartera d’Esports, però va mantenir la regidoria de districte fins aquest desembre, quan ha anunciat la seva renúncia.

L’Ajuntament de l’Hospitalet serà acusació particular en el cas del Consell Esportiu

Dimiteix el regidor Cris Plaza pel cas del Consell Esportiu