L’exregidor d’Esports Cris Plaza durant l’Assemblea General del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Foto: Twitter (@ConsellLH)

El regidor Cris Plaza ha anunciat que dimiteix del seu càrrec. La notícia es va saber dissabte, després que Plaza mantingués una reunió amb l’alcaldessa Núria Marín en què li va anunciar la seva decisió. En un breu comunicat de l’Ajuntament de l’Hospitalet s’explica que la renúncia al càrrec de Plaza és per “facilitar la investigació judicial” que s’està duent a terme sobre les presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu.

Plaza es va convertir en regidor de l’Ajuntament de l’Hospitalet fa un any i mig, a l’aconseguir l’acta del 14è regidor per al PSC. Des de llavors es va fer càrrec de la regidoria d’Esports, que va deixar al juny després de l’escorcoll de la Policia Nacional a la seu del Consell, i de la regidoria del Districte VI (Bellvitge i Gornal), que ha mantingut fins ara.

ACOMIADAMENT SOTA LUPA
Abans de ser regidor, Plaza va ser director del Consell Esportiu durant més d’una dècada i, durant el mandat passat, va passar a ser assessor de la regidoria d’Esports, que estava en mans de Cristian Alcázar, també detingut i imputat pel cas. De fet, segons consta al sumari que va avançar Nació Digital, una de les pistes que segueix la UDEF són els 47.000 euros que va cobrar Plaza com a indemnització per l’acomiadament de director del Consell després de més d’una dècada al càrrec.

Amb la dimissió de Plaza, el seu substitut serà Alex Porqueras, que va ser quinzè a la llista com a independent i que és secretari d’Organització de Lliures, un partit que va néixer després de la desaparició de la Unió Democràtica de Josep Antoni Duran i Lleida.

VINCULAT AL CONSELL ESPORTIU
A més de ser un dels representants de Lliures, gràcies als pactes que van mantenir amb el PSC, Porqueras també és membre de la Comissió Directiva del Consell Esportiu. Concretament és vocal com a representant de les Federacions Catalanes Esportives. A més, també està vinculat a diferents entitats esportives i educatives relacionades amb l’Opus Dei, com l’escola Xaloc o el Club Nargó.

PETICIONS DE DIMISSIÓ
Esquerra Republicana va ser el primer partit que va demanar la dimissió de l’alcaldessa de l’Hospitalet. Ho va fer dijous mateix, quan es va saber que la Policia Nacional havia detingut Núria Marín i l’havia imputat per prevaricació, malversació de diners públics i omissió del deure de perseguir els delictes.

L’Hospitalet en Comú i el Partit Popular es van sumar a aquesta petició el divendres. Els comuns lamenten la “falta total de transparència” de Marín a l’hora de gestionar el cas i consideren que cal avantposar la responsabilitat ètica i política i el retiment de comptes a la ciutadania, sobretot en un cas tan greu com aquest. Per altra banda, els populars demanen que l’alcaldessa i presidenta de la Diputació “s’apliqui el propi codi ètic del partit socialista i s’aparti de l’alcaldia”.

Els menys contundents a l’hora de reclamar responsabilitats al govern de Núria Marín són els representants de Ciutadans. El seu portaveu municipal, Miguel García, s’ha mostrat preocupat “per la dimensió que està assolint el cas”, però explica que només demanaran “les dimissions que corresponguin” si s’obre judici oral.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram