El Ple de l’Hospitalet ha votat a favor que l’Ajuntament sigui acusació particular en el cas del Consell Esportiu. Foto: Ajuntament de l’Hospitalet

El PSC de l’Hospitalet ha acceptat que l’Ajuntament de la segona ciutat de Catalunya es personi com a acusació particular en el cas que investiga presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu. El cas suma 15 persones imputades, entre les quals l’alcaldessa Núria Marín, el tinent d’alcalde i primer secretari del PSC Cristian Alcázar i l’exregidor Cris Plaza.

El partit de Núria Marín, que fins ara negava aquesta possibilitat, ha votat a favor d’una moció d’Esquerra Republicana. El portaveu del grup, Antoni Garcia, ha constatat que aquesta petició es fa per defensar els interessos dels ciutadans de l’Hospitalet. Per això ha celebrat el canvi d’opinió del PSC i de Ciutadans, que van votar en contra de fer el mateix pas al Ple del juliol, quan els republicans van presentar una proposta similar.

La moció s’ha debatut sense la presència dels regidors implicats en el cas, és a dir, sense Marín, Plaza, Alcázar ni Jaume Graells, que va ser qui va denunciar el cas a la policia després d’advertir a l’alcaldessa i veure que el partit no prenia cap decisió per apartar als principals sospitosos del cas.

Durant el debat, Esquerra i l’Hospitalet en Comú han tornat a demanar la dimissió de l’alcaldessa Núria Marín per tal de preservar la imatge de la ciutat i allunyar les sospites de corrupció de la institució. Per la seva banda, Ciutadans ha recordat la proposta que va fer a l’alcaldessa perquè s’apartés cautelarment del càrrec mentre el cas continua obert.

Núria Marín no compareixerà al Parlament fins després del 14-F