Famílies refugiades Ucraïna

Lafede.cat, que aplega 125 organitzacions per a la justícia global, ha donat unes pautes per orientar tothom que vol ajudar Ucraïna.

La guerra a Ucraïna que el president rus Vladímir Putin va començar el passat 24 de febrer està deixant imatges i xifres esgarrifoses, que costen de pair, i un cop passat el primer impacte, el següent pas és preguntar-nos què podem fer-hi. És normal que, en aquest context, tinguem moltes ganes d’ajudar però poca idea de per on podem començar. Per això és important informar-nos abans d’actuar i fer cas de les entitats i administracions amb experiència en ajuda humanitària.

Lafede.cat, que aplega 125 organitzacions per a la justícia global, ha donat unes pautes per orientar tothom que vol ajudar Ucraïna. En primer lloc, recomanen esbrinar si hi ha “comunitat ucraïnesa organitzada” al nostre barri o municipi i posar-nos a la seva disposició. D’altra banda, també recorden que és millor fer aportacions econòmiques que no pas enviar els productes des d’aquí, ja que això últim trigarà a arribar-hi (si és que hi arriba). En la mateixa línia, cal donar suport a les ONG que estan treballant sobre el terreny i que tenen capacitat d’actuar. Per acabar, ofereix-te com a voluntari a entitats o al teu ajuntament per acompanyar els refugiats que venen a Catalunya.

Com ajudar Ucraïna des de casa (i sense estafes)