Les cortsenques, eufòriques celebrant la victòria. Foto: FCB

Temporada per emmarcar. El Club Joventut Les Corts es va proclamar campió de la Copa Catalunya de bàsquet després de derrotar el Basket Almeda (52-49) en l’últim partit de la Final a Quatre de la competició que es va disputar a Banyoles diumenge passat. Aquest títol s’afegeix a la Copa Federació que l’equip va guanyar a principis de febrer.

L’Almeda va aconseguir un parcial inicial de 0-6, ràpidament contrarestat pel Joventut. Aleshores, les cortsenques van prendre la iniciativa i van començar a manar en el partit, tot i que no van aconseguir una renda gaire gran abans del descans (26-21).

Les defenses van continuar imposant la seva llei a la represa i els dos equips van arribar als últims dos minuts amb tot per decidir (50-47). Les cortsenques van defensar el seu avantatge i Cris Pujol va fallar el triple que hauria enviat la final a la pròrroga.

Ara, però, queda certificar el tràmit econòmic que ha evitat l’ascens del club a la Lliga Femenina 2 en tres ocasions en els darrers anys. “Creiem que és el moment, és el 25è aniversari del club i hem fet els deures”, explica el tècnic Sergio Manzano a Línia les Corts. A principis d’aquesta temporada calia pagar uns 15.000 euros entre avals i costos d’inscripció a la Federació espanyola per poder inscriure’s. “Creiem que afegint desplaçaments, en total la temporada podria rondar els 20.000 euros”, afegeix Manzano, que diu que el club està buscant ajuda d’espònsors privats i parlant amb diferents institucions.