El passat dia 14 es va tancar la sisena edició del Festival Jardins de Pedralbes, una cita que ja s’ha consolidat en el calendari musical anual de la ciutat i que, a més, enguany ha tornat a batre el seu millor registre d’assistència: 59.800 assistents, una xifra que suposa un augment de gairebé el 20% respecte de l’any passat.

Aquest creixement, a banda de la qualitat dels grups i els solistes, s’entén gràcies al creixement de l’aforament en cadascun dels recitals: de les 2.100 places que hi havia en l’edició de 2017 fins a les 3.500 d’enguany en alguns d’aquests (els de ZAZ, Jessie J i el d’Angus & Julia Stone).

TRANSVERSAL
L’èxit que any rere any aconsegueix el festival, doncs, no es pot explicar sense el seu caràcter transversal: d’ençà que es va posar en marxa, el passat 6 de juny, els espectadors han pogut gaudir de recitals de tots els estils, amb artistes del país, de l’Estat espanyol, d’Europa i estrelles internacionals.

Les veus incomparables de Josep Carreras i Ainhoa Arteta van donar el tret de sortida al festival amb un recital imprescindible per als amants de l’òpera. D’aleshores ençà, cortsencs, barcelonins i melòmans arribats d’arreu del món han pogut gaudir del flamenc i de la força sobre l’escenari de la bailaora Sara Baras, de l’actuació intimista del badaloní Miguel Poveda o de la gaditana Niña Pastori.

Jessie J, ZAZ o The Jacksons han estat els representants de la música més comercial, mentre que sobre l’escenari de Pedralbes també s’ha pogut gaudir d’artistes amb un recorregut molt més llarg, com el gal·lès Tom Jones o el solista de Pittsburgh George Benson, amb una trajectòria profesional de més de sis dècades.

La música amb arrels africanes, representada per Emeli Sandé, el blues inconfusible de Katie Melua, l’experiència i la versatilitat d’Elvis Costello o el talent amb la veu i els instruments d’Andrea Motis (acompanyada per la Joan Chamorro Big Band) van ser algunes de les propostes d’un festival que ja treballa de cara a la seva setena edició.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram