Una imatge dels murals un cop restaurats. Foto: Districte

La capella de Sant Miquel del Monestir de Pedralbes ja torna a lluir amb esplendor després que la seva restauració ja hagi acabat.

La restauració, que ha tingut un cost total de 425.000 euros i ha estat finançada parcialment (250.000 euros) amb la taxa turística, ha permès que aquest espai gòtic del Monestir de Pedralbes pugui lluir més de 75 metres quadrats de pintura a les seves parets i 25 metres quadrats al sostre. Dijous passat es va fer l’acte de reobertura i la inauguració de l’exposició ‘Murals divins’, que proporciona al visitant claus per descobrir les pintures que decoren l’espai amb ulls nous, a través de les dades recollides en el procés de restauració i conservació.

TRETZE ANYS DESPRÉS
L’any 2005, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes va posar en marxa un projecte per salvaguardar i rehabilitar una de les representacions pictòriques més rellevants de la pintura gòtica catalana, l’autor de la qual és el pintor del rei i de la cort Ferrer Bassa després que el 1346 rebés l’encàrrec de l’abadessa Francesca ça Portella, neboda d’Elisenda de Montcada.

Vuit anys més tard, un cop fet el diagnòstic i la documentació de les pintures, es va fer un primer tram de la restauració, que es va centrar en el sostre de la capella. Més tard, entre el 2014 i el 2015 es va començar a treballar en els murals per acabar la restauració de tot el conjunt pictòric.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram