Una de les imatges de la protesta espanyolista. Foto: Twitter (@arran_lc)

L’Institut Joan Boscà, situat al barri de Pedralbes, tenia previst celebrar el passat 16 d’abril una jornada de portes obertes. Finalment, però, el centre va decidir suspendre la jornada després que diversos col·lectius espanyolistes convoquessin una concentració de protesta davant de l’institut. El motiu? L’adoctrinament independentista que, segons ells, pateixen els alumnes de l’escola.

Al capdavant d’aquestes acusacions hi ha la plataforma Professores por el Bilingüismo, que té per objectiu l’eliminació de la immersió lingüística. El president d’aquesta entitat és Francisco Oya, que des de fa uns mesos és professor d’Història de l’institut. Oya ha estat denunciat per diversos alumnes per haver fet, presumptament, comentaris xenòfobs i masclistes a classe i tenir un comportament proper a la ultradreta. Oya, al mateix temps, acusa el director de l’institut, Nacho Garcia, d’haver cedit les claus del centre pel referèndum de l’1 d’octubre.

SUPORT AL CENTRE
La concentració espanyolista va provocar que un nombrós grup de gent, convocats pel Front de Defensa del Joan Boscà i el CDR de les Corts, i format per alumnes, exalumnes i veïns de les Corts, convoquessin una contra manifestació. Això va provocar que els Mossos d’Esquadra haguessin de muntar un cordó policial per separar les dues protestes. Des de la concentració espanyolista es van mostrar pancartes on es podia llegir ‘Som catalans i espanyols’ i ‘No a l’adoctrinament a les escoles’. També van llegir un manifest, mentre que els integrants de la contra manifestació van defensar el centre amb diferents crits, com ara “El Boscà serà sempre nostre”, i cantant El Segadors.

EL PROFESSOR, APARTAT
Les queixes cap a Francisco Oya han provocat que el Consorci d’Educació li hagi obert un expedient informatiu. Un expedient que també té una part més de caràcter administratiu, ja que s’acusa aquest professor d’una “falta notòria de rendiment que comportava arribar tard a classe o absentar-se de l’aula”. A l’espera que es resolgui l’expedient, Oya, que ha negat els fets i ha denunciat “menyspreu” cap a la seva llibertat de càtedra, ha estat apartat de la classe de segon de batxillerat des d’on van sortir les queixes.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram