La Festa de l’Arquitectura de Les Corts abordarà la necessitat d’incloure tothom en les transformacions. Foto: COAC

Les Corts acollirà el 22 d’abril la cinquena gran festa que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza als districtes amb l’objectiu d’apropar l’arquitectura a la ciutadania. Amb motiu del Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació, la festa Construïm la ciutat inclusiva reivindicarà la necessitat de millorar la qualitat de vida de les persones tot convertint el carrer Pau Gargallo en una zona de vianants on estimular la creativitat.

Al llarg del matí es duran a terme tallers per construir estructures amb materials sostenibles i es faran recorreguts en cadires de rodes per sensibilitzar per un campus accessible i inclusiu. L’objectiu és que aquest espai públic es guanyi definitivament com espai de cohesió entre les diferents universitats, i que la ciència i l’art surtin al carrer per despertar vocacions professionals. Un dels reptes que es pretén aconseguir el 2026, quan se celebri la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura.

A partir de les 11 h es faran els Tallers de construcció amb materials reciclats, a càrrec de l’ETSAB; i el Taller de cúpules geodèsiques amb canya, amb la participació de Voltes Cooperativa d’Arquitectura. També a partir d’aquesta hora podreu participar en el Taller d’accessibilitat amb cadires de rodes, a càrrec de COAC Grup Obert Acessibilitat; i el Taller LeonarDome, dirigit per COAC Barcelona. A les 12 h començarà el Mapathon DESCAMPUS, per un campus més amable, amb l’arquitecta Eulàlia Marín.

Durant el matí també tindran lloc una sèrie de xerrades informatives. A les 11:15 h Procés participatiu Campus Sud, amb Jordi Ros, vicerrector d’Arquitectura, Infraestructures I Territori UPC. I a les 11:45 h. Mapathon UPC, a càrrec d’Eulàlia Marín.

10 Festes d’Arquitectura

El cicle ’10 Festes d’Arquitectura’ és una evolució de l’antiga Setmana de l’Arquitectura. Amb el canvi es manté l’objectiu de l’esdeveniment i s’amplia la durada, que passa de deu dies a deu setmanes. Durant aquest temps cada districte acollirà un esdeveniment que posarà en valor un espai o un edifici concret, sempre amb el fil conductor dels Dies Mundials.

Aquestes són les cites vinents:

  • 30 d’abril. Recorrem el Patrimoni Industrial. Dia Mundial de la Dansa. Sant Martí.
  • 6 de maig. La Festa del Silenci. Dia Mundial del Silenci. Gràcia.
  • 13 de maig. Recuperem el Passeig de la Zona Franca. Dia Mundial del Comerç de Proximitat. Sants-Montjuïc.
  • 20 de maig. Obrim les portes. Dia Internacional dels Horticultors. Sarrià Sant Gervasi.
  • 10 de juny. Descobrim el recinte de l’Escola Industrial. Dia Internacional del Ceramista. Eixample.
WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram