Assistents a l’acte de presentació del Pla de Treball de l’IMPD i Barcelona Activa. Foto: Blanca Blay/ACN

Barcelona Activa i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) van presentar ahir un pla d’accions centrat en la inclusió laboral i econòmica de les persones amb discapacitat. Ho van fer al nou espai Les Corts Activa, equipament de referència de Barcelona Activa al districte.

L’objectiu del pla és promoure l’ocupació, l’emprenedoria i la visibilització en aquest col·lectiu. De les 18 accions previstes, quinze ja estan en marxa o són a demanda i en queden tres per iniciar. Entre les actuacions per al 2022-2023 hi ha: garantir el 7% de la contractació de persones amb discapacitat als plans d’ocupació municipals; establir acords amb empreses per la intermediació laboral; facilitar l’accessibilitat universal en l’accés presencial i en línia als serveis de Barcelona Activa; o visibilitzar les bones pràctiques de la Xarxa d’Inclusió Laboral.

Segons el regidor i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera, l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat a la ciutat de Barcelona se situa en el 28% i l’objectiu és superar a curt termini la barrera del 30%. Riera va remarca la rellevància de Barcelona Activa en el desenvolupament de serveis i acompanyament per a la inclusió d’aquest col·lectiu en el mercat de treball ordinari i ha recordat que treballar forma part de l’objectiu que tinguin una vida autònoma.

Un espai polivalent

L’acte s’ha celebrat a Les Corts Activa, un nou espai de referència de Barcelona Activa. Segons ha explicat Felix Ortega, director general de Barcelona Activa, és un nou espai que permet centrar-se en l’activitat de proximitat i també en l’ocupabilitat inclusiva. L’equipament acull diferents serveis, a banda de l’ocupabilitat inclusiva, com un punt de defensa de drets laborals o un servei centrat en la inserció laboral de les persones migrades.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram