Els Pavellons Güell es rehabilitaran. Foto: Districte

Els pavellons de la Finca Güell, situats a l’avinguda de Pedralbes, són una de les obres icòniques que hi ha a Barcelona de Gaudí. Tot i això, aquest conjunt d’edificacions fetes entre el 1884 i el 1887 no tenen, ni de bon tros, el renom ni el nombre de visites que tenen, per exemple, la Sagrada Família o la Pedrera. Això difícilment canviarà però sí que és probable que aquests pavellons guanyin visitants d’aquí a un temps, ja que recentment, tal com ha avançat La Vanguardia, s’ha publicat l’anunci de licitació del projecte per fer les obres de la primera fase de la seva rehabilitació. És a dir, els pavellons Güell viuran aviat un procés de reforma com el de la Casa Vicens, situada al districte de Gràcia.

Així doncs, l’esperada rehabilitació integral d’aquest conjunt gaudinià, que està declarat Monument Històric-Artístic de Caràcter Nacional i és propietat de la Universitat de Barcelona, començarà la pròxima tardor. La rehabilitació de l’espai està contemplada al conveni que el 2014 van subscriure la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament, que a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida serà l’encarregat de fer la reforma.

Aquest conjunt arquitectònic està format per dos edificis, el de les cavallerisses i picador i el de la casa del porter. La seva part més emblemàtica és la porta del Drac. Totes aquestes parts tenen la màxima protecció patrimonial.

D’altra banda, la rehabilitació també contempla fer un nou punt d’accés que estarà situat a la cantonada de l’avinguda Pedralbes amb George Collins. En aquest mateix punt també s’hi col·locarà una caseta per controlar les visites i que substituirà la taquilla que ara hi ha al costat de la casa del porter.

Per últim, una altra novetat serà la construcció d’un petit espai expositiu per a la difusió i promoció de la Ruta del Modernisme, la figura de Gaudí i el conjunt dels Pavellons Güell.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram