Murals de costura contra la violència masclista

Murals de costura contra la violència masclista. Foto: Ajuntament

La biblioteca Montserrat Abelló acull des d’ahir i fins al pròxim 3 de febrer l’exposició Més que cops en el marc de la celebració del 25N, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones.

L’exposició mostra els quatre murals tèxtils que han cocreat les participants de la quarta edició del Bibliolab Maker de cocreació tèxtil amb l’objectiu de reivindicar l’eliminació de la violència contra les dones.

L’exposició es pot visitar fins al 3 de febrer a la biblioteca Montserrat Abelló

Les creacions reflecteixen les diferents etapes de la vida –dividides en quatre– de les dones fent especial èmfasi en la seva relació amb la violència masclista. Així doncs, representant diferents combinacions de teixits, colors i figures brodades, els murals porten per títol: Et prendré el que més estimes (infància); Tinc por de sortir sola (joventut); Molt més que cops (maduresa); i Sempre he dit sí a tot (vellesa).

Amb l’activitat, les participants han pogut experimentar amb tècniques de costura i teixits de manera conjunta amb el suport de la dissenyadora de moda ecològica, Núria de Bloi.

Amb tot, es tracta d’una iniciativa que vol reivindicar la invisibilitat i el silenci aparent de les dones que encara avui és molt present. És per això que des del Districte i les associacions feministes proposen projectes com aquest per continuar aquesta lluita.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram