Festa Major del barri de la Mercè,

Festa Major del barri de la Mercè, a Collserola. Foto: Twitter (@joan_r_riera)

Al districte de les Corts hi ha un petit barri, a tocar de Collserola, que és com un petit poblet. Es tracta del barri de la Mercè, que també ha estat de celebració de Festa Major el cap de setmana que coincidia amb la Mercè, la festa grossa de la ciutat, però són celebracions independents una de l’altre.

A l’estar situat a una zona alta, la baixada de carretons és el plat fort de les celebracions del veïnat. El passat diumenge 25 els equips inscrits van poder fer un entrenament i la cursa es va fer el dilluns 26 a la tarda.

Festa en plenes reformes

Les festes d’aquest poblet format per petites cases blanques han coincidit amb la important reurbanització per millorar el paviment, l’enllumenat i el clavegueram. Una reforma urbanística que era molt reivindicada pels veïns, ja que des d’inicis dels 90 no s’hi havia fet cap millora.

Ara es troben immersos en el procés de reurbanització que ha comptat amb una inversió de 690.000 euros i que, a més de les millores ja comentades, preveu el soterrament de les xarxes de telecomunicacions. La primera fase es va fer ara ja fa més de quatre anys quan es va reformar el carrer d’Ardena.

Actualment, es desconeix quan arribaran les properes fases del procés i diversos veïns, en declaracions a betevé, demanen que s’actuï de pressa perquè consideren que són un barri “descuidat” que per ser on són han quedat una mica en l’oblit.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram