cortsenc

Les entitats històriques i els personatges més rellevants de l’any rebran un homenatge especial. Fotos: Districte

En qualsevol festa important acostuma a haver-hi algun convidat d’honor. A les Corts també, és clar. I aquí n’hi haurà més d’un. Seran dos veïns molt rellevants per al barri: el Cortsenc i la Cortsenca d’Honor. Línia les Corts fa temps que recull propostes i votacions dels lectors sobre quins han de ser els personatges de l’any al districte i ben aviat es faran públics els noms dels guanyadors.

En concret serà el dia 6 d’octubre, a les 19 h, al jardí del centre cívic de Can Deu, en un acte d’homenatge a entitats històriques de les Corts que continuen en plena forma després de tants anys. Les homenatjades d’enguany són dues de les més antigues del districte: el Reial Club de Polo de Barcelona (1897) i el Club Esportiu Laietà (1922). També la Colla de Diables i Timbalers d’Ítaca (1982) i el Club Petanca Benavent, totes dues fundades l’any 1982. I el Banc solidari de serveis gratuïts, l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran les Corts Est, el Cercle d’Estudis Orientals i la Banda Simfònica de les Corts, que van ser fundades l’any 1997 i encara belluguen.

La votació s’ha fet a través del web de Línia Les Corts

El mateix escenari acollirà l’acte de proclamació del Cortsenc i Cortsenca d’Honor, la persona o associació que millor representa els valors i les tasques del teixit social dels barris de les Corts. La votació, des de fa anys és popular i hi pot participar tot el veïnat per mitjà de la pàgina web del Línia Les Corts.

Aquest any les candidatures votades han estat Joan Vila Prats, president i fundador de l’Aula d’Extensió universitària; Josep Suñol, empresari, advocat i col·leccionista d’art, mort el 2019; Enric Castany, fundador de la Institució Cultural de les Corts; M. Àngels Miró Claria, sòcia activa de l’Associació de Veïns de Les Corts; Reyes de la Corte Fernández, membre activa del Consell de Barri i Lola de la Fuente, vinculada a l’Associació ESCLAT.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram