Pancarta Colònia Castells

Una pancarta demana salvar els passatges. Foto: Twitter (@somcampdelacreu)

Continua la lluita veïnal contra el projecte urbanístic de l’Ajuntament per a la Colònia Castells. Tal com explica l’activista veïnal i presidenta de l’Associació de Veïns de les Corts, Adela Agelet, avui es farà una petició veïnal a l’Audiència Pública del Districte on es demana que se salvi el que queda de l’antiga colònia que tingui valor patrimonial. Concretament, es demanarà que es revisi el projecte perquè incompleix una mesura de govern, aprovada el passat mes d’abril, que enalteix la protecció del patrimoni.

“En el cas de la Colònia Castells, es volen carregar els passatges, la qual cosa no compliria gens la mesura”, alerta Agelet. “L’inici de les obres –previst entre finals de juny i principis de juliol– no pot ser després de Sant Joan ni de Sant Pere. S’ha de revisar el projecte”, insisteix.

La protecció dels passatges també consta en el projecte alternatiu proposat a l’Ajuntament per la Plataforma Salvem el Camp de la Creu-Colònia Castells –formada per l’Associació de Veïnes i Veïns Afectats de la Colònia Castells, l’Associació de Veïns de les Corts i persones a títol individual–. A més de ser una proposta respectuosa amb el patrimoni, Agelet recorda que també ho és amb l’entorn i els equipaments del voltant d’aquest punt de les Corts. “Hauria de ser aquesta proposta la que acabi tirant endavant”, recalca i alhora fa una crida a continuar-se mobilitzant. “Cridem a tothom a defensar la memòria històrica”, afirma convençuda.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram