Locals Mercat Corts

Els locals estan situats just al costat del Mercat de les Corts. Foto cedida

Un error de l’Ajuntament està obligant 14 negocis a preparar-se per deixar els seus locals. El malson d’aquests llogaters va començar a finals del passat abril, quan es va saber que el consistori, en el marc del programa ‘Amunt persianes’, havia decidit comprar 16 locals situats als voltants del Mercat de les Corts. El problema, però, és que 14 d’ells no estaven buits sinó que hi havia negocis funcionant. Tal com expliquen des d’un d’aquests negocis, el despatx d’arquitectes Alea Olea, fa pocs dies els llogaters van arribar amb la propietat a un acord que els permet tenir temps fins al pròxim 30 de novembre per abandonar els locals, en comptes de fer-ho el passat 31 de maig, quan la propietat volia inicialment que marxessin.

Des d’Alea Olea veuen amb bons ulls aquest acord, però, alhora, afirmen que feia temps havien quedat amb la propietat que quan pogués vendre aquests espais els avisaria amb temps. A més, no obliden que aquesta situació és resultat d’un error de l’Ajuntament. “El problema són les bases reguladores del programa ‘Amunt Persianes’, on no s’especificava que els espais havien d’estar buits”, recorden.

Els diferents negocis que en els darrers temps han omplert de vida aquest punt del districte de les Corts, indiquen, ja s’estan movent per trobar nous locals on continuar amb les seves activitats. “Si podem marxar, per exemple, a l’agost, no esperarem al novembre. Els sis mesos ens serveixen per buscar amb calma i tenir marge de temps per si cal fer alguna obra”, expliquen sobre una situació que reflecteix que ha arribat el moment de canviar d’etapa. “Ja no hi ha marxa enrere. S’ha intentat, però marxem”, afegeixen resignats.

Paral·lelament, des del despatx d’arquitectes asseguren que els 14 llogaters afectats mantenen la idea de demanar a l’Ajuntament una indemnització per compensar els perjudicis que els ha causat, tot i que reconeixen que “serà difícil”. Tal com admeten, “en aquesta mena de situacions te’n surts poques vegades”.

Una actuació polèmica

Després que a finals d’abril saltés la polèmica per aquest cas, el consistori va rectificar i va dir que no faria efectiva la compra, que tenia un valor de 3,2 milions d’euros. Per part seva, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni també va donar la seva versió i va acusar la propietat d’haver amagat que els locals estaven ocupats per negocis i que, a més, tenien contractes vigents. També va deixar clar que si, en algun moment, la propietat decidia denunciar el consistori per haver-se fet enrere amb la compra, el cas acabaria als tribunals.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram