Interior botiga

Fa dies que no fan falta mascaretes als interiors. Foto: Albert Cadanet / ACN

Durant les dues setmanes que fa que les mascaretes no són obligatòries als interiors, els comerços de l’Eix Comercial Sants-Les Corts han notat alguns canvis d’actitud entre clients i treballadors. Tal com explica la presidenta de l’eix comercial, Reyes de la Corte, mentre els primers dies en la majoria de comerços tothom anava amb mascareta, ara ha passat a ser una opció del client. “Si el client la porta, els treballadors també ho acostumen a fer”, diu de la Corte sobre una situació que, afegeix, fa que s’hagi normalitzat anar amb mascareta o sense.

Tot i la llibertat que té ara la ciutadania d’escollir, indica, hi ha establiments on encara tothom la porta, com els centres d’estètica o les perruqueries, on el client i el dependent estan a prop l’un de l’altre durant una estona. Aquest és un exemple dels nous hàbits adquirits després de dos anys de pandèmia. “La societat s’ha acostumat a seguir unes pautes”, recorda de la Corte.

Mostra de Comerç

Un esdeveniment on tampoc hi haurà mascaretes és la Mostra de Comerç del pròxim 7 de maig, la primera sense restriccions des de l’esclat de la pandèmia. Així ho explica de la Corte, detallant que es farà al carrer Galileu, on està previst que hi participin una gran quantitat de comerços associats: entre cinquanta i seixanta. “Els establiments estan entusiasmats, i això és molt important per tirar endavant”, celebra.

Està clar que sense clients qualsevol fira perd el seu sentit, i per això és tan important que els veïns de la ciutat també tinguin ganes d’assistir a esdeveniments com aquest. “La gent té ganes de sortir i de fer vida en espais oberts, i això ho hem notat amb la bona rebuda que hem tingut a les xarxes socials”, recalca.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram