Cases passatge Piera

Les cases que queden al passatge Piera. Foto: Twitter (@carlesmsalmeron)

El pla urbanístic de la Colònia Castells s’enfronta a l’oposició d’una part del veïnat des que es va posar en marxa fa dues dècades. Un dels fets que ara desperta rebuig veïnal és que es volen tirar a terra diversos edificis històrics per construir-hi, entre altres, el Parc de la Colònia Castells. Així ho denuncia un manifest recent de la plataforma veïnal Salvem Camp de la Creu – Colònia Castells, qui també alerta que les opinions recollides en el procés participatiu fet fa pocs anys no es veuen reflectides en el disseny definitiu del futur parc. Tal com diuen des de la plataforma, “esborra completament la fisonomia de la colònia –nascuda el 1923– i no respecta els arbres històrics”.

Això no és tot. A més, les casetes del passatge Piera que es mantindran, afegeixen, quedaran d’esquena al parc i hi ha la possibilitat que es converteixin en equipaments “poc dignes” per a la “memòria de la colònia”, com ara magatzems o lavabos.

Davant d’aquests fets, des de la plataforma, asseguren, han interposat diferents al·legacions demanant, entre altres, la proposta d’un disseny alternatiu. En cap ocasió, però, el Districte ha mostrat la voluntat d’acceptar les seves peticions.

Tot i aquests intents frustrats, els integrants de la plataforma no s’han donat per vençuts. En el manifest demanen aturar el projecte del parc i convertir les casetes del passatge Piera en equipaments dedicats a la conservació de la memòria històrica, protegir els arbres centenaris o conservar elements històrics que es veuran afectats en futurs enderrocs.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram