Captura robatori Pedralbes

Els robatoris han tornat a assolir nivells prepandèmics al barri de Pedralbes. Vídeo cedit

Els robatoris han tornat a assolir nivells prepandèmics al barri de Pedralbes. Així ho denuncien des de l’Associació de Veïns de Pedralbes, que assegura que van començar a augmentar fa aproximadament un any, quan es van eliminar les restriccions més dures. S’estan produint, diuen, robatoris de mòbils a les sortides de les escoles, estirades al carrer, en habitatges i també en pàrquings particulars. Sense anar més lluny, fa dos dies van robar el rellotge a un veí. “No es va resistir perquè fa dos mesos una veïna ho va fer i li van arrancar el rellotge amb un garfi. Li van fer mal al braç”, recorden des de l’entitat.

Davant d’aquesta situació, l’Associació de Veïns de Pedralbes, juntament amb veïns de les Tres Torres i Sant Gervasi-Galvany, es van reunir divendres passat amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Una de les respostes del conseller va ser, segons l’entitat veïnal, que no hi ha hagut un augment important de robatoris al barri

Estratègies veïnals

Viure males experiències fa que les persones es defensin ideant estratègies. Una de les que fan servir els veïns d’aquest barri és la de tenir un grup de WhatsApp format per uns seixanta conserges de finques que es comuniquen quan veuen, per exemple, persones “sospitoses”. L’objectiu? Que no es repeteixi el que ja ha passat. “Si et trobes a una persona robant a casa teva, tardes anys a recuperar-te de l’ensurt”, recalquen.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram