Gegant inclusió

La cursa ‘En marxa per la paràlisi cerebral’ del 2019 va ser tot un èxit. Foto: Districte

El districte de les Corts és un dels punts de referència de la ciutat en tot allò que té a veure amb la inclusió. En aquesta línia, tal com ja s’havia fet en anys anteriors, la Festa Major també es caracteritza per la seva aposta clara per tenir una celebració de la qual en pugui gaudir tothom. Enguany l’aposta es farà visible al mateix pregó, que serà protagonitzat per les integrants de l’Escola Jeroni de Moragas de gimnàstica.

Així doncs, i més enllà del pregó, al programa s’hi poden trobar diferents activitats d’un marcat perfil inclusiu. La primera que se celebarà tindrà lloc el dissabte 9 d’octubre i serà la 13a edició del Torneig d’hockey+Sala al pavelló poliesportiu municipal l’Illa. El mateix dia qui vulgui podrà gaudir de la ruta ‘L’art en Diagonal’, que incorporarà llengua de signes. Aquest no serà l’única ruta d’aquest tipus, ja que la que es farà pel barri de la Maternitat i Sant Ramon també inclourà llengua de signes i la podran fer persones amb cadira de rodes. Més enllà de les rutes, el mateix dissabte tindrà lloc l’espectacle de dansa inclusiva ‘Invictus’ a la plaça Comas i l’obra de teatre ‘Hilda’ al Centre Cívic Tomasa Cuevas amb audiodescripció i subtitulació.

L’endemà, el diumenge 10, serà el torn de la caminada popular per la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat que organitzen el Districte i la Federació d’entitats de Paràlisi Cerebral de Catalunya i també d’una altra ruta, en aquest cas pel mateix barri de les Corts. Pel que fa a Pedralbes, la ruta es farà el dimarts 12 d’octubre.

Deixant de banda totes aquestes activitats, també cal recordar que l’acte d’homenatge a les entitats i la proclamació del Cortsenc i la Cortsenca d’Honor inclourà llengua de signes i que el programa està adaptat a les persones amb discapacitat visual que permet fer-ne la lectura gràcies a l’aplicació WHERIS LINKS, que es pot descarregar de forma gratuïta.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram