Passatge de Xile

El futur negoci preocupa els veïns del passatge de Xile: Foto: Google Maps

El passatge de Xile del barri de la Maternitat i Sant Ramon ha estat sempre un lloc on passen poques coses. O almenys així era fins que beteve va publicar el dilluns passat la preocupació més recent d’alguns dels seus veïns: un dels locals en obres del passatge podria convertir-se en un supermercat d’entrega a domicili. Segons el mateix mitjà, el veïnat va arribar a aquesta conclusió en descobrir que Getir, una multinacional turca que es dedica a oferir aquesta mena de servei, és qui està reformant el local.

El que més preocupa d’aquest descobriment als veïns és que, segona la mateixa informació de beteve, el fet que Getir treballi amb ‘riders’ podria suposar un creixement important del trànsit en el passatge –també hi ha dues escoles bressol–, que està pensat perquè el vianant tingui prioritat. “En un entorn escolar que ja està pacificat, estan permetent que hi hagi un increment desmesurat del trànsit”, van explicar els veïns en declaracions a beteve. També es mostra preocupat Andrés Quílez, el president de l’Associació de Sant Ramon. En declaracions a Línia Les Corts, Quílez explica que l’entitat ja està preparant mobilitzacions per quan el negoci obri, cosa que podria passar la setmana que ve. “En aquest passatge s’ha de circular a 20 quilòmetres per hora. Qui controlarà que els repartidors respectin la velocitat? I on aparcaran els camions que portin productes?”, afirma Quílez.

Ús final desconegut

D’altra banda, fonts del Districte reconeixen en declaracions a Línia Les Corts que encara desconeixen quina serà concretament la tipologia d’aquest futur negoco. “Un cop es comuniqui la seva finalitat, es demanaran els diferents impactes que pot ocasionar, com per exemple en mobilitat”, asseguren des del consistori.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram